Jan 17, 2013
admin

Cum zidești correct un perete de cărămidă?

 

Zidăria de cărămidă nu presupune cunoașterea unor reguli elaborate. Aplicând și respectând câteva reguli simple, un zid din cărămidă poate fi ridicat foarte ușor. Nu uita însă să faci puțin stretching înainte de a începe, pentru că deși este o lucrare simplă te va solicita serios din punct de vedere fizic. Dacă ai terminat cele 5 minute de încălzire, iată ce trebuie să faci:

 

  • Verifică încă o dată suprafața pe care construiești. Fie că înalți zidăria de pe fundația sau la etajele superioare este important ca placa de beton pe care zidești să fie cât mai dreaptă și mai bine nivelată

 

  • Pregătirea mortarului se face foarte ușor cu o mini-betonieră, dar verificați periodic consistența amestecului turnând mortarul într-o roabă. Dacă nu aveți mână, puteți apela la testul cu conul etalon. Pentru cărămizile pline trebuie să ai între 8 și 13 centimetri, iar pentru cele cu goluri între 7-8 centimetri

 

  • Pregatește-ți terenul. Curăța placa de praf și alte impuritati. Împrăștie apoi cărămizile lângă pozițiile viitoare ale zidurilor ca să le ai mereu la ăndemână. Te sfătuim călduros să apelezi și la un prieten pentru ajutor

 

  • Înainte de a așeza primul strat de mortar umezește suprafața. Dacă te afli peste placa de fundație ai grijă să ai deja hidroizolația făcută sau să folosești un mortar hidrofobizant (care are o cantitate dubla de ciment și aditivi în componență)

 

  • Putem începe realizarea zidăriei. Așează prima cărămidă de la capătul din stânga al zidului și, folosind nivela, verifică orizontalitatea și verticalitatea blocului de cărămidă. Ajustează poziția după caz. Apoi du-te în celălalt capăt și procedează în același fel

 

  • Folosind cordonul de direcție, intinde-l pentru a uni capetele zidului. Astfel te asiguri că peretele este drept. Continua așezarea primului rând de cărămizi și reia operațiunile pentru fiecare rând în parte până la terminare

 

  • Ai grija să așezi un pat continuu de mortar (ca sa nu ai găuri în zid) și să cureți mortarul în exces.

A fost ușor de zis. Să ne spuneți dacă a fost greu de făcut!

 

 


Jan 14, 2013
admin

Ce greșeli trebuie evitate la montarea termosistemului

Când vine vorba despre termosistem cu toții avem idee despre ce înseamnă acest lucru, în special pentru că în ultimii ani s-a tot discutat chestiunea. Dacă știm cu toții că e bine să placăm pereții, podurile, acoperișurile, terasele sau subsolurile totuși puțină lume știe că instalarea termosistemului este supusă greșelii, la fel ca orice altă lucrare de construcții.

Iar reparațiile vă pot scoate din buzunar sume importante, așa că este bine ca meșterii să execute corect termosistemul iar dumneavoastră, ca boieri, să știți ce greșeli trebuie să evitați. Iată așadar câteva din cele mai întâlnite.

În primul rând faceți un test de tracțiune, prin care să verificați aderența la stratul de bază! Este recomandat ca suportul să fie amorsat astfel încât adezivul să se aplice corect.

Planeitatea pereților este greu de atins încă din elemente structurii. De aceea, un termosistem bine realizat trebuie să preia și aceste imperfecțiuni, motiv pentru care lipirea plăcilor se va face în puncte și nu în pat subțire!

Greșelile (tăieturi incorecte sau plăci deteriorate după execuție) se repară doar folosind spumă poliuretanică. Aplicarea adezivului este o greșeală gravă, deoarece crează punți termice și favorizează infiltrarea apei!

Nu decupați polistirenul în dreptul burlanelor! Se crează punți termice și posibilitatea apariției mucegaiului.

Aveți grijă ca meșterii să țeasă plăcile, așa cum se face în cazul zidăriei din cărămizi. La fel, în dreptul ferestrelor și ușilor plăcile de polistiren nu trebuie să se termine în dreptul parapetului ferestrei sau golului de ușă. Calculați plăcile astfel încât acestea să se închidă pe mijlocul golurilor și nu pe laturi. Aceste greșeli conduc la fisuri, care pot apărea într-un timp relativ scurt

Folosiți întotdeauna diblurile de fixare! Adezivul aplicat singur nu asigură stabilitatea termosistemului.

Plasa de fibră de sticlă trebuie întotdeauna suprapusă pe o distanță de minim 10 cm. Colțurile golurilor se armează suplimentar, folosind fășii dispuse la 45 de grade față de colț!


Jan 11, 2013
admin

Ce probe trebuie sa treaca o instalatie sanitara

Dupa ce terminati de executat o instalatie sanitara nu uitati sa faceti si probele necesare pentru a vedea daca este etansa la scurgerile de apa si la mirosuri.

Proba de etanșeitate la apă

Dacă nu faceți această probă și vă bazați doar pe faptul ca mesterii au lucrat bine, puteti iesi sifonat dupa o lucrare. Infiltrațiile de apă sunt ultimul lucru pe care doriti sa-l vedeti, in special dupa ce ati terminat finisajele.

Cum se face proba de etanseitate la apa? Destul de simplu: se obtureaza toate deschiderile cu dopuri si se umple instalatia cu apa de jos in sus. Este de preferat sa folositi si aerisitoare pe coloanele principale de la ultimul nivel. Dupa ce ati lasat umplut instalatia cu apa asteptati minim 30 minute inainte de a introduce presiune in instalatia.

Proba de presiune se face la cel putin 3 atmosfere, dureaza 1 ora si se considera ca o instalatie a trecut proba daca pierderile de apa la 10mp de suprafata interioara sunt mai mici de 0,5atmosfere/ora. Daca exista pericolul de inghet al apei, proba va fi facuta cu aer.

Proba de etanseitate la mirosuri

Desi este mai putin intalnita, totusi este la fel de importanta, deoarece mirosul emanat de canalizare este extrem de neplacut. Proba se face prin intermediul unui test de fum si se certifica faptul ca toate garzile hidraulice ale sifoanelor sunt impenetrabile. Se umplu toate sifoanele cu apa. Se produce un fum gros inofensiv (sau se utilizeaza un aparat special dedicat), care este pus in legatura cu capatul inferior al canalizarii. Cand fumul apare la partea superioara a conductei de ventilare, aceasta se va inchide. Apoi se creeaza si se mentine o presiune de 0,4 kPa. Pierderile se localizeaza acolo unde fumul sau mirosul scapa din sistem, sau se foloseste aplicarea unei solutii cu sapun pentru zonele suspecte. Testul este acceptat daca dupa 50 de minute de la umplerea conductelor, nu se sesizeaza fum sau miros nicaieri in cladire.


Jan 10, 2013
admin

Ce lucrari puteti face iarna?

Iarna este sezonul pe care constructorii il urasc cel mai mult, prin simplul fapt ca nu prea sunt multe lucrari ce pot fi facute in aceasta perioada. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa asteptati ghioceii primaverii pentru a avansa cu lucrarile.

Daca ati facut lucrarile despre care v-am vorbit intr-un articol anterior, atunci cu siguranta lunile acestea de iarna ar putea fi momentul propice pentru ca primavara sa va gaseasca cu ceva lucrari deja finalizate.

Puteti incepe cu instalatiile sanitare si in special cele electrice. Dupa ce va hotarati asupra traseelor si a preturilor puteti angaja un mester sa va lucrarile. Nu trebuie decat sa sliteze in pereti si pardoseala traseele cablurilor electrice si de internet. Un mester si un ajutor priceput pot termina in aproximativ o saptamana intreaga instalatie electrica a unei case, daca au materialele necesare si front de lucru.

in paralel puteti chema si instalatorii sanitari care sa inceapa lucrul la instalatia de incalzire si cea de apa. Atentie insa! Daca este foarte frig lipiturile (in cazul instalatiilor din PPR) pot ceda sau nu pot fi realizate pentru ca materialul se raceste foarte repede. Dupa ce termina instalatia de apa nu obligati instalatorii sa faca problele cu apa in aceasta perioada ci asteptati pana cand temperaturile pe timpul noptii se mai imbunatatesc. Puteti opta pentru a face probele de etanseitate numai cu aer sub presiune.

Daca reusiti sa faceti aceste lucrari in luna ianuarie, in februarie si cu siguranta in martie puteti incepe si celelalte lucrari la interior – tencuieli, pardoseli sau zugraveli. Spor la treaba!


Jan 9, 2013
admin

Cum iti alegi arhitectul potrivit?

Daca intentionezi sa iti construiesti o casa sau sa o remodelezi pe cea veche este important sa ai alaturi de tine arhitectul potrivit. Prezenta lui te va scuti de neplaceri si iti va oferi siguranta ca ideile din planuri vor fi respectate de executant. Astfel vei fi sigur ca aspectul casei va fi cel pe care l-ai dorit inca de la inceput.

Pasii pe care trebuie sa-i urmezi nu sunt multi, dar alege cu grija:

1. Fa-ti o lista cu arhitectii din oras si contacteaza-i pe cei care ti se par de incredere sau au realizat proiecte care iti plac. Contacteaza-i telefonic pentru a face o scurta triere. Pune-le intrebari legate de proiectul casei, cum ai vrea sa arate. Orice arhitect care se respecta iti va raspunde la intrebarile de principiu, dar nu te astepta sa-ti ofere raspunsuri elaborate. In fond, cunostintele sale costa bani.

2. Dupa triere ar trebui sa ai o lista cu cinci candidati finali. Stabileste cu ei o intalnire

3. La intalnire trebuie sa stii ce sa intrebi si sa-ti faci o idee clara asupra cunostintelor si pregatirii arhitectului. Fii sigur ca stabiliti de la inceput conditiile colaborarii. De aceea este important sa-ti raspunda la urmatoarele intrebari:

- Care este experienta in proiecte asemanatoare celui la care va ganditi dumneavoastra. Ideal este sa folositi un arhitect cu experienta in proiecte asemanatoare.

-  Ce servicii va ofera. Ideal ar fi sa obtineti un service complet adica elaborarea proiectului si intocmirea planurilor, obtinerea avizelor si autorizatiilor necesare, asistenta in alegerea unui executant de calitate.Fiti sigur sa intrebati daca consultarile cu alti specialisti sunt incluse in pretul proiectului pe care vi-l ofera.

-Care este tariful pe care il practica.Unii arhitecti pot practica un tarif orar, in timp ce altii va ofera serviciile lor in schimbul unui procent din costurile totale ale casei.

- Ce experienta are in domeniul cladirilor sustenabile. Este un aspect important care va deveni si mai important pe viitor. Cu atat mai mult daca vreti sa obtineti anumite certificari privind sustenabilitatea cladirii voastre (BREEM sau LEED, eficienta energetica etc.)

- Asigurati-va ca arhitectii dispun de un program de rendering 3D. Este important deoarece aceste programe va ofera posibilitatea de a vizualiza tridimensional proiectul. Astfel iti vei face o idee de ansamblu despre cum va arata in realitate proiectul tau. In fond, o poza face cat o mie de cuvinte sau planuri.

4. Nu te grabi sa alegi. Analizeaza ofertele, asigura-te ca arhitectul pe care il alegi este un bun profesionist dar si ca aveti personalitati compatibile. Multe probleme vor fi evitate daca va intelegeti reciproc si aveti valori asemanatoare. De asemenea analizeaza in amanunt contractul sau chiar pune un avocat sa se uite peste el daca este necesar sau investitia este mare. Fii sigur ca intelegi modalitatile si termenele de plata si ce se intampla daca opresti sau anulezi proiectul. Analizeaza toate aceste aspecte inainte de a semna contractul.

Noi va uram succes in gasirea arhitectului potrivit!

foto: ehow.com

 

 

 


Dec 21, 2012
admin

Cel mai mare mall de materiale de constructii online se lanseaza!

BuildersRo

 

La ce ne duce gandul cand spunem 21 decembrie 2012? La faptul ca am mai scapat de un sfarsit al lumii, care potrivit mayasilor trebuia sa vina astazi, la declaratiile si platile fiscale catre stat ce aveau data limita de depunere astazi sau daca ne intoarcem in timp cu mai bine de 20 de ani, la cea dintai baricada ridicata la Intercontinental in urma mitingului anticomunist din 21 decembrie 1989!

In concluzie, ziua de 21 decembrie este ziua unui nou inceput, o zi perfecta pentru o noua etapa din viata Romaniei!

Da, putem spune ca astazi incepe epoca Builders.ro!

Ce reprezinta Builders.ro? Un adevarat mall online pentru locuinta fiecaruia, unde pe langa materiale de constructii si instalatii, gasesti aparate electronice si electrocasnice, mobilier si decoratiuni, unelte si echipamente, practic tot ceea ce ai nevoie pentru casa si gradina.

De ce spunem ca incepe epoca Builders.ro? Pentru ca nu este vorba numai de un depozit online, ci de un sistem complex, de un ansamblu de site-uri ce lucreaza pentru clientul final, pentru a-i pune la dispozitie pe langa toata gama de produse, materiale, decoratiuni si aparate, pentru casa, dar si posibilitatea de a inchiria utilaje si echipamente de la o simpla bormasina pana la masini de tencuit sau de preparare a betonului.

Dar asta nu este tot! Poate cea mai utila sectiune a platformei este posibilitatea de a te scapa de grijile transportului si montajului.

Ce ofera Builders.ro in privinta montajului? Nu una, ci DOUA variante pentru montajul produselor achizitionate prin intermediul platformei!

Astfel, pentru clientii Builders.ro, exista posibilitatea montarii urgente a oricaror produse achizitionate, completand un scurt formular ce va fi analizat de catre noi – echipa lui Manole si montat de catre voi – mesterii lui Manole! Aceste lucrari vor fi tratate si solutionate ca ”Joburi Urgente”.

Pentru lucrarile de anvergura, ce necesita o analiza mai profunda sau o solutie tehnica deosebita, Manole va aproba lansarea jobului pe site, cu toate detaliile necesare privitoare la localitate, data de incepere sau evaluarea lucrarii.

Asa cum v-ati dat seama, Builders.ro este un partener strategic, ce ne va furniza o multime de lucrari, de la constructia sau amenajarea unei case pana la montarea unor obiecte sanitare sau electocasnice. Deci joburi pentru toti mesterii mici si mari!

Toate serviciile de montaj sunt oferite prin intermediul nostru, MyBuilders.ro, adica avem exclusivitate… pentru toti mesterii lui Manole.

Putem spune ca azi 21 decembrie 2012 s-a nascut fratele nostru mai mare Builders.ro!

Sa fie intr-un ceas bun, un sincer ”La Multi Ani”, vanzare buna si la cat mai multe lucrari pentru Mesterii lui Manole!


Dec 14, 2012
admin

Cum se monteaza cofrajele la o fundatie?

cofraje

 

Pentru a construi o casa aveti nevoie sa consultati un arhitect si un inginer de structura, care se vor asigura ca locuinta dumneavoastra respecta standardele in vigoare referitoare la constructii.

In ceea ce priveste executia, alegerea va apartine – puteti angaja o firma specializata, fie sa o realziati in regie proprie. Daca optati pentru ultima varianta, este bine sa stiti cateva lucruri esentiale in privinta lucrarilor de structura. Vom incepe ghidul nostru de montaj cu fundatiile si cofrarea acestora.
Pentru a construi fundatiile va recomandam sa folositi materiale de calitate, pentru ca desi este o lucrare ascunsa, o fundatie realizata gresit este un pericol real pentru intreaga structura a casei.
Ce trebuie sa faceti gasiti chiar aici!

Dec 10, 2012
admin

Cum sa pastrez temperatura in locuinta?

temperatura locuinta

 

Scăderea temperaturii aerului odată cu răcirea vremii face ca circulaţia aerului în casă să fie îngreunată, iar umiditatea poate creşte în mod neplăcut în mai multe zone ale casei.

Trebuie să avem grijă ca umiditatea relativă a aerului din casele noastre să fie în jurul valorii de 50% (pentru o anumită temperatură, având 0% umiditate relativă, aerul este complet uscat, iar la 100%, aerul este complet saturat, adică orice surplus de apă în aer conduce la apariţia condensului).

În mod obişnuit, atunci când temperatura de afară scade sub 10 C, umiditatea aerului este de maxim 30%, iar atunci când scade sub 0 C, aceasta poate scădea până la 25% sau chiar 20%.

Esti curios? Citeste mai mult aici!


Dec 5, 2012
admin

Sfaturi de executie a canalizarii exterioare

 

Canalizarea exterioara este la fel de importanta pentru o locuinta ca si canalizarea interioara. Iar de corecta ei realizare depinde confortul dumneavoastra. O instalare corecta va poate feri de multime de batai de cap ulterioare.

Iata cateva sfaturi privind realizarea unei canalizari exterioare:
1. Prima etapa in realizarea unei canalizari corecte este stabilirea unui traseu optim. De-a lungul traseului va trebui sa evitati unghiurile drepte sau zonele auto intens circulate.

2. Dupa ce v-ati hotarat asupra traseului canalizarii puteti incepe sapatura. Va recomandam sa trageti si sa instalati si conductele de apa curenta in aceasta etapa, pentru a economisi timp.
Pentru celelalte sfaturi click aici!

Nov 30, 2012
admin

Cum montam singuri blatul de bucatarie?


Blatul de bucatarie

 

Blatul de bucatarie constituie unul dintre cele mai importante amenajari din cadrul unei casei. Motiv pentru care, importanta unui montaj corect este majora! Blatul de bucatarie trebuie sa fie fix, sa nu aiba taieturi deranjante si sa incorporeze perfect chiuveta, pentru a nu exista scurgeri de apa, pe podea. Daca nu ai ajutor din partea unui specialist, poti monta blatul de bucatarie, dupa un ghid bine structurat. Iata ce iti recomandam noi!

Dimensiunile blatului
Începem cu maruratorile, cele mai importante parti din ghidul oricarei constructii. Decuparea blatului este foarte importanta pentru incadrarea perfecta in spatiul pe care vrei sa o montezi. Astfel ca, daca masori gresit, blatul de bucatarie ar putea ajunge mai mic decât necesarul, iar zona de lucru va avea un aspect inestetic. Trebuie sa stabilesti exact pozitia decuparii inainte de a te pune pe treaba. Se prind stâlpi de sustinere in perete cu ajutorul unor dibluri si holtzsuruburi sau se aseaza direct pe mobila (dupa preferinta).

Pages:12345»