Jan 14, 2013
admin

Ce greșeli trebuie evitate la montarea termosistemului

Când vine vorba despre termosistem cu toții avem idee despre ce înseamnă acest lucru, în special pentru că în ultimii ani s-a tot discutat chestiunea. Dacă știm cu toții că e bine să placăm pereții, podurile, acoperișurile, terasele sau subsolurile totuși puțină lume știe că instalarea termosistemului este supusă greșelii, la fel ca orice altă lucrare de construcții.

Iar reparațiile vă pot scoate din buzunar sume importante, așa că este bine ca meșterii să execute corect termosistemul iar dumneavoastră, ca boieri, să știți ce greșeli trebuie să evitați. Iată așadar câteva din cele mai întâlnite.

În primul rând faceți un test de tracțiune, prin care să verificați aderența la stratul de bază! Este recomandat ca suportul să fie amorsat astfel încât adezivul să se aplice corect.

Planeitatea pereților este greu de atins încă din elemente structurii. De aceea, un termosistem bine realizat trebuie să preia și aceste imperfecțiuni, motiv pentru care lipirea plăcilor se va face în puncte și nu în pat subțire!

Greșelile (tăieturi incorecte sau plăci deteriorate după execuție) se repară doar folosind spumă poliuretanică. Aplicarea adezivului este o greșeală gravă, deoarece crează punți termice și favorizează infiltrarea apei!

Nu decupați polistirenul în dreptul burlanelor! Se crează punți termice și posibilitatea apariției mucegaiului.

Aveți grijă ca meșterii să țeasă plăcile, așa cum se face în cazul zidăriei din cărămizi. La fel, în dreptul ferestrelor și ușilor plăcile de polistiren nu trebuie să se termine în dreptul parapetului ferestrei sau golului de ușă. Calculați plăcile astfel încât acestea să se închidă pe mijlocul golurilor și nu pe laturi. Aceste greșeli conduc la fisuri, care pot apărea într-un timp relativ scurt

Folosiți întotdeauna diblurile de fixare! Adezivul aplicat singur nu asigură stabilitatea termosistemului.

Plasa de fibră de sticlă trebuie întotdeauna suprapusă pe o distanță de minim 10 cm. Colțurile golurilor se armează suplimentar, folosind fășii dispuse la 45 de grade față de colț!