Jan 10, 2013
admin

Ce lucrari puteti face iarna?

Iarna este sezonul pe care constructorii il urasc cel mai mult, prin simplul fapt ca nu prea sunt multe lucrari ce pot fi facute in aceasta perioada. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa asteptati ghioceii primaverii pentru a avansa cu lucrarile.

Daca ati facut lucrarile despre care v-am vorbit intr-un articol anterior, atunci cu siguranta lunile acestea de iarna ar putea fi momentul propice pentru ca primavara sa va gaseasca cu ceva lucrari deja finalizate.

Puteti incepe cu instalatiile sanitare si in special cele electrice. Dupa ce va hotarati asupra traseelor si a preturilor puteti angaja un mester sa va lucrarile. Nu trebuie decat sa sliteze in pereti si pardoseala traseele cablurilor electrice si de internet. Un mester si un ajutor priceput pot termina in aproximativ o saptamana intreaga instalatie electrica a unei case, daca au materialele necesare si front de lucru.

in paralel puteti chema si instalatorii sanitari care sa inceapa lucrul la instalatia de incalzire si cea de apa. Atentie insa! Daca este foarte frig lipiturile (in cazul instalatiilor din PPR) pot ceda sau nu pot fi realizate pentru ca materialul se raceste foarte repede. Dupa ce termina instalatia de apa nu obligati instalatorii sa faca problele cu apa in aceasta perioada ci asteptati pana cand temperaturile pe timpul noptii se mai imbunatatesc. Puteti opta pentru a face probele de etanseitate numai cu aer sub presiune.

Daca reusiti sa faceti aceste lucrari in luna ianuarie, in februarie si cu siguranta in martie puteti incepe si celelalte lucrari la interior – tencuieli, pardoseli sau zugraveli. Spor la treaba!