Articole din categoria "Intrebari boieri"
Jan 14, 2013
admin

Ce greșeli trebuie evitate la montarea termosistemului

Când vine vorba despre termosistem cu toții avem idee despre ce înseamnă acest lucru, în special pentru că în ultimii ani s-a tot discutat chestiunea. Dacă știm cu toții că e bine să placăm pereții, podurile, acoperișurile, terasele sau subsolurile totuși puțină lume știe că instalarea termosistemului este supusă greșelii, la fel ca orice altă lucrare de construcții.

Iar reparațiile vă pot scoate din buzunar sume importante, așa că este bine ca meșterii să execute corect termosistemul iar dumneavoastră, ca boieri, să știți ce greșeli trebuie să evitați. Iată așadar câteva din cele mai întâlnite.

În primul rând faceți un test de tracțiune, prin care să verificați aderența la stratul de bază! Este recomandat ca suportul să fie amorsat astfel încât adezivul să se aplice corect.

Planeitatea pereților este greu de atins încă din elemente structurii. De aceea, un termosistem bine realizat trebuie să preia și aceste imperfecțiuni, motiv pentru care lipirea plăcilor se va face în puncte și nu în pat subțire!

Greșelile (tăieturi incorecte sau plăci deteriorate după execuție) se repară doar folosind spumă poliuretanică. Aplicarea adezivului este o greșeală gravă, deoarece crează punți termice și favorizează infiltrarea apei!

Nu decupați polistirenul în dreptul burlanelor! Se crează punți termice și posibilitatea apariției mucegaiului.

Aveți grijă ca meșterii să țeasă plăcile, așa cum se face în cazul zidăriei din cărămizi. La fel, în dreptul ferestrelor și ușilor plăcile de polistiren nu trebuie să se termine în dreptul parapetului ferestrei sau golului de ușă. Calculați plăcile astfel încât acestea să se închidă pe mijlocul golurilor și nu pe laturi. Aceste greșeli conduc la fisuri, care pot apărea într-un timp relativ scurt

Folosiți întotdeauna diblurile de fixare! Adezivul aplicat singur nu asigură stabilitatea termosistemului.

Plasa de fibră de sticlă trebuie întotdeauna suprapusă pe o distanță de minim 10 cm. Colțurile golurilor se armează suplimentar, folosind fășii dispuse la 45 de grade față de colț!


Dec 10, 2012
admin

Cum sa pastrez temperatura in locuinta?

temperatura locuinta

 

Scăderea temperaturii aerului odată cu răcirea vremii face ca circulaţia aerului în casă să fie îngreunată, iar umiditatea poate creşte în mod neplăcut în mai multe zone ale casei.

Trebuie să avem grijă ca umiditatea relativă a aerului din casele noastre să fie în jurul valorii de 50% (pentru o anumită temperatură, având 0% umiditate relativă, aerul este complet uscat, iar la 100%, aerul este complet saturat, adică orice surplus de apă în aer conduce la apariţia condensului).

În mod obişnuit, atunci când temperatura de afară scade sub 10 C, umiditatea aerului este de maxim 30%, iar atunci când scade sub 0 C, aceasta poate scădea până la 25% sau chiar 20%.

Esti curios? Citeste mai mult aici!


Nov 30, 2012
admin

Cum montam singuri blatul de bucatarie?


Blatul de bucatarie

 

Blatul de bucatarie constituie unul dintre cele mai importante amenajari din cadrul unei casei. Motiv pentru care, importanta unui montaj corect este majora! Blatul de bucatarie trebuie sa fie fix, sa nu aiba taieturi deranjante si sa incorporeze perfect chiuveta, pentru a nu exista scurgeri de apa, pe podea. Daca nu ai ajutor din partea unui specialist, poti monta blatul de bucatarie, dupa un ghid bine structurat. Iata ce iti recomandam noi!

Dimensiunile blatului
Începem cu maruratorile, cele mai importante parti din ghidul oricarei constructii. Decuparea blatului este foarte importanta pentru incadrarea perfecta in spatiul pe care vrei sa o montezi. Astfel ca, daca masori gresit, blatul de bucatarie ar putea ajunge mai mic decât necesarul, iar zona de lucru va avea un aspect inestetic. Trebuie sa stabilesti exact pozitia decuparii inainte de a te pune pe treaba. Se prind stâlpi de sustinere in perete cu ajutorul unor dibluri si holtzsuruburi sau se aseaza direct pe mobila (dupa preferinta).

Nov 8, 2012
admin

Cum montez un frigider?

Frigider Electrolux

Inainte de a te hotara sa achizitionezi un frigider ar trebui sa te asiguri, in primul rand, ca locul din casa in care vei dori sa il amplasezi este suficient de mare pentru produsul pe care l-ai ales. Alegerea corecta a locului in care il vei pozitiona poate duce la reducrea consumului de energie daca vei lasa cel putin 2 cm in spatele si deasupra frigiderului pentru a se putea face circulatia corespunzatoare a aerului.

In plus se recomanda ca frigiderul sa fie ferit de lumina directa a soarelui si alte electrocasnice care degaja caldura cum ar fi aragzul, plita sau masina de spalat vase.

mai multe detalii …


Nov 2, 2012
admin

Ce acte sunt necesare pentru eliberarea Autorizatiei de Constructie?

Autorizatie constructie primarie

 

Pentru a obtine Autorizatia de Constructie este necesar sa depuneti la Primarie urmatoarele documente:

  • cerere tip completata;
  • certificatul de urbanism;
  • copie legalizata act de proprietate;
  • cadastru teren – imobil;
  • proiectul tehnic pentru autorizatia de constructie;
  • avize si acorduri solicitate in Certificatul de Urbanism;
  • copie buletin sau carte de identitate;
  • dovada achitarii taxei pentru eliberarea Autorizatiei de Constructie;
  • copie legitimatii verificatori de proiecte;

Inainte de a depune actele pentru obtinerea Autorizatiei de Constructie, este nevoie sa obtineti Certificatul de Urbanism si toate Avizele necesare de la autoritati si furnizorii de utilitati.


Oct 10, 2012
admin

Pregatirea de Iarna: cum alegem centrala termica?

Centrala Termica

La alegerea unei centralele termice trebuie sa tinem cont in primul rand de combustibilul pe care il va utiliza aceasta centrala.

Daca locuinta unde dorim sa montam o centrala termica se afla intr-o zona de padure si avem posibilitatea de a obtine lemne la un pret convenabil, este recomandat sa optam pentru o centrala pe combustibil solid adica lemn, carbune sau peleti. Cele mai performante centrale cu functionare pe combustibil solid sunt cele cu gazeificare sau peleti, datorita unei automatizari foarte bune si unui randament ridicat. Pretul este insa direct proportional cu eficienta si randamentul acestora.
citeste tot


Sep 27, 2012
admin

Cum ma asigur ca obtin cea mai buna oferta?

In primul rand cere oferte de la minim 3 mesteri. Verifica daca toate ofertele se bazeaza pe aceleasi specificatii. Cere clar mesterilor oferte de pret fixe, nu aproximative. Cere si devize de lucrari ca sa poti verifica modul in care au obtinut pretul final.

Insista spre modificarea ofertei, in cazul unor lucrari suplimentare, inainte de inceprea lucrarii.
citeste tot


Sep 25, 2012
admin

Cand pot sa obtin o oferta de pret de la mesteri?

De indata ce un mester aplica la joburile postate de dumneavoastra vizualizeaza-i profilul. Astfel va puteti hotara mai repede pe cine sa alegeti pentru lista scurta si in acelasi timp puteti verifica daca are trecute tarifele pe care le practica.

Manole va pune la dispozitie mesageria interna, de unde ii puteti trimite un mesaj mesterului pentru a-i cere sa va faca o oferta.
citeste tot


Sep 18, 2012
admin

Ce se intampla dupa ce am postat jobul?


Warning: Illegal string offset 'wordbooker_like_button_post' in /home/mybjobs/public_html/blog/wp-content/plugins/wordbooker/wordbooker.php on line 2211

Warning: Illegal string offset 'wordbooker_like_button_page' in /home/mybjobs/public_html/blog/wp-content/plugins/wordbooker/wordbooker.php on line 2212

Warning: Illegal string offset 'wordbooker_like_button_post' in /home/mybjobs/public_html/blog/wp-content/plugins/wordbooker/wordbooker.php on line 2138

Warning: Illegal string offset 'wordbooker_like_button_page' in /home/mybjobs/public_html/blog/wp-content/plugins/wordbooker/wordbooker.php on line 2139

Inainte de publicarea pe MyBJobs, Manole studiaza si aproba fiecare job. Vei fi contactat telefonic de departamentul tehnic pentru verificarea informatiilor postate. Odata ce job-ul tau a fost aprobat, vei fi notificat printr-un mesaj.
citeste tot


Sep 17, 2012
admin

Cum comand un job?


Warning: Illegal string offset 'wordbooker_like_button_post' in /home/mybjobs/public_html/blog/wp-content/plugins/wordbooker/wordbooker.php on line 2211

Warning: Illegal string offset 'wordbooker_like_button_page' in /home/mybjobs/public_html/blog/wp-content/plugins/wordbooker/wordbooker.php on line 2212

Warning: Illegal string offset 'wordbooker_like_button_post' in /home/mybjobs/public_html/blog/wp-content/plugins/wordbooker/wordbooker.php on line 2138

Warning: Illegal string offset 'wordbooker_like_button_page' in /home/mybjobs/public_html/blog/wp-content/plugins/wordbooker/wordbooker.php on line 2139

Ti-ai facut cont pe www.mybjobs.ro? Daca da trebuie sa te conectezi si sa acceseazi pagina Comanda un job, din bara de instrumente a site-ului. Descrie jobul tau in detaliu. Daca jobul tau este suficient de bine descris, acesta va genera entuziasm si interes din partea mesterilor.

Poti chiar sa incarci imagini, precum fotografii, planuri sau idei pentru a ajuta mesterii sa inteleaga mai bine nevoile tale. Incearca sa incluzi urmatoarele informatii:

Data inceperii jobului
Data finalizarii jobului
Dimensiuni (exacte sau aproximative)
Cand doresti sa incepi jobul
Materiale preferate
Competente specifice necesare
Valoare estimativa

Te rugam sa nu inserezi niciun detaliu de contact sau informatii sensibile in titlul jobului sau in descriere, pentru ca sectiunea este vizibila tuturor vizitatorilor MyBJobs.


Pages:12»